Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите решават дали да включат в дневния ред законови предложения на БСП, ДПС и Обединените патриоти

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще гласува дали да включи в дневния ред три законови предложения на БСП, ДПС и Обединени патриоти. Коалиционните партньори предлагат да се криминализира разпространението на радикален ислям.

С промените в законопроекта на Наказателния кодекс Обединените патриоти предлагат да се дефинира понятието радикален ислям. Според вносителите това трябва да е идеология, която пропагандира създаване на ислямска държава, насилствено налагане на религиозни принципи и норми на поведение, характерни за исляма, или налага ценности в разрез с общочовешките - свобода, мир, равенство и търпимост. За проповядване на радикален ислям се предвижда затвор от една до пет години.

От БСП предлагат парламентът да разгледа доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2016 г.

ДПС предлагат в дневния ред да бъде разгледан и закона на Делян Пеевски за банковата несъстоятелност, с който се обявяват за нищожни всички заличавания на учредени обезпечения, извършени в периода от поставянето на банка КТБ под особен надзор до започване на осребряването на нейното имущество.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна