Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елен Герджиков: Приватизацията на Общинска банка не е спешна

Снимка: БГНЕС

Приватизацията на Общинска банка не е спешна и ще се извърши по всички правила. Това коментира председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков от ГЕРБ. Общински съветници от БСП настояха процедурата да бъде спряна, тъй като има само един кандидат. 

През месец юли тази година е започнала процедурата по продажбата на Общинска банка. От 2011 г. досега Столичната община работи по оздравяването на банката и за нейното възстановяване. В момента тя е стабилна, но трябва да се приватизира, каза Елен Герджиков: 

Ние смятаме, че не е присъща дейност на Столична община да се занимава с банкова дейност. Не е идея, която ни е хрумнала сега, и няма никакво бързане по тази тема. По въпроса кой е кандидатът и защо е един - 60 дена е продължила тази процедура.

Общинските съветници от БСП-София обаче са против продажбата. Председателят на софийската организация на БСП и общински съветник Калоян Паргов заяви: 

И групата съветници на предстоящото заседание на Столичния общински съвет ще гласува срещу тази приватизация и няма да подкрепи тази приватизация. Явяването на един кандидат не защитава интереса на софиянци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна