Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цонко Цонев: Колата с автографи на роклегенди можеше да бъде символ в Каварна

Цонев призова към съпричастност с журналистката Станислава Пирчева

Цонко Цонев
Снимка: БГНЕС


Община Каварна обяви официално за продан легендарния автомобил с автографи на световни рок легенди и насрочения за днес търг  коментира в ефира на "Хоризонт" бившият общински кмет Цонко Цонев.

Той припомни, че колата е посрещала много звезди от световна величина, които са идвали на фестивала в града в продължение на много години и са оставяли свои автографи върху автомобила:

Първият подпис беше на един много виден „американски вредител“ – Алис Купър, а последният подпис е пак на „американски вредител“ – казва се Дий Снайдер, вокалистът на "Туистед Систър".  Имаме и „организирана вредителска група“ - "Дийп Пърпъл" на задната лява врата , цялата група... Имаме и спортисти -  Сергей Бубка, имаме Анатолий Карпов – „руски вредители“. Имаме Емир Кустурица, Гари Плейър – най-големия голфър за всички времена, Шарук Кхан – един от най-големите актьори на Боливуд, Том Беринджър и много, много други…

Цонев съобщи, че до този момент няма изразен интерес от кандидати за участие в търга и коментира, че е нормално „такава нелогична постъпка да има такъв край“.

Според него още в началото на обявяването на тръжната процедура към нея са били изразени отрицателни нагласи в местната общност. Прогнозата на Цонев е, че  пренасочването на търга за 12-и януари няма да доведе до по-различен резултат.

Бившият кмет на Община Каварна отбеляза, че в същото време докато тече периодът за участие в търга, община Каварна е закупила нов автомобил на стойност 76 000 лв.

Цонев подчерта, че на голям аукцион автомобилът би могъл да получи реалната си стойност и зададе риторичен въпрос:

Как можеш да очакваш, при такова гадно отношение към рокаджиите в България, да им кажеш: Заповядайте, елате да купите тази кола и даже си я кръстил, че тя е „увредена общинска кола“ в интервю по една национална телевизия. Кой нормален човек ще дойде при тази кавалкада от ситуации? При тези действия за мен е абсолютно нормален краят на този търг…

Според него е имало шанс колата да стигне до много аукционни къщи, но:

Точно при това ръководство, точно в момента при тия хора той няма да стигне никъде. Ще си стои, ще си „прашасва“ вътре в гаража. А тази кола трябваше лятото да я изкараме в центъра на Каварна. Хората да се снимат на нея, да стане като един подвижен музей, да ѝ се радват, въпреки че вече няма фестивал, въпреки че Джулай морнинг вече не се празнува, че на Камен бряг почти вече не ходят хора, въпреки всичко останало – все пак заедно с паметника на Рони Джеймс Дио и на Георги Минчев тази кола още можеше да бъде символ.

Той напомни, че след 20 месеца има нови избори и прогнозира:

Може би ще дойде нов човек, който ще има нови идеи, в когото хората ще имат доверие и нещо ще се случи. 

В заключение Цонев призова слушателите да бъдат съпричастни с журналистката Станислава Пирчева в борбата ѝ с тежкото заболяване, като посетят организирания утре вечер от БНР концерт, и пожела успех на кампанията в нейна подкрепа:

Аз ви пожелавам успех във всичко. Колата така или иначе ще си намери съдбата. Въпросът е на един жив човек да му се помогне да продължи да посреща коледите всяка година.

Цялото интервю с бившия кмет на Община Каварна Цонко Цонев можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна