Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерство на туризма: Лимитът на застраховката на фалиралия туроператор е 175 хиляди лева

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Едната от двете застрахователни компании, с които изпадналият в неплатежоспособност туроператор "София тур и Холидей" е сключил професионална застраховка, е предоставила в Министерството на туризма допълнителното споразумение към договора си с туроператора. 
От информацията става ясно, че лимитът по полицата е 175 хиляди лева, а не 25 хиляди лева, каквито опасения имаше по-рано. Към момента все още продължава получаването на искове в застрахователните компании и на жалби в Министерството на туризма.  
Изплащане на обезщетенията може да започне, след като се съберат всички искове на засегнатите клиенти на туроператора, съобщават още от Министерството на туризма. От там уверяват потърпевшите от некоректните действия на туроператора, че ведомството прави всичко възможно, за да защити интересите им. 
На 19 декември туроператорът "София тур и Холидей" обяви на сайта си, че прекратява дейност. Засегнати от това са десетки клиенти на фирмата, платили за екскурзии, организирани от нея. 
Същевременно от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти обявиха за неверни твърденията на сайта на фалиралата фирма, че АБТТА е предприела целенасочени действия срещу фирмата. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна