Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин представи на конгреса на партия "Единна Русия" визията си за модернизиране на страната

| обновено на 23.12.17 в 18:41
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин, който се кандидатира за четвърти мандат като независим, представи днес на конгреса на управляващата партия "Единна Русия" визията си за устойчив напредък на страната в, както той се изрази, "света на утрешния ден", предаде ТАСС.

Сред първостепенните задачи той посочи увеличаване на икономическия растеж, борбата с бедността, развитието на бизнеса, здравни и образователни реформи. Путин отбеляза и нуждата от разширяване на демократичните механизми в Русия и от уважение към дееспособната и отговорна опозиция:

Да си такава опозиция не значи само да имаш желание и готовност да спориш с властта или да я обвиняваш във всички смъртни грехове. Ние знаем с какви проблеми се сблъсква страната. Да е отговорна опозицията означава да има ясна програма за позитивни действия.

Владимир Путин подчерта, че вижда в силното, свободно и отговорно гражданско общество ключова гаранция за необратимостта на промените:
Такова общество отхвърля популизма и празнитe приказки. Устойчиво е към всякакви опити за дестабилизация. То никога не позволява страната да бъде хвърлена в хаос, да бъде отклонена от пътя й и да бъде превърната в слаба и зависима. А ние с вас знаем, примери около нас има, в много страни - това може много бързо да се случи, заяви Владимир Путин. А премиерът на Русия Дмитрий Медведев, който е лидер на "Единна Русия", обеща партията да подкрепи Путин с всички сили, за да постигне той безусловна победа на изборите на 18 март догодина:

Възможностите ни, те трябва да служат за една цел. Каква цел? На 18 март следващата година да стане денят на безусловната победа на нашия кандидат - Владимир Путин, заяви Медведев. 

С рейтинг от над 80 процента се очаква руският президент да бъде преизбран лесно при гласуването на 18 март, отбелязва Асошиейтед прес. На изборите Путин ще се изправи срещу няколко други кандидати, сред които номинираните днес Павел Грудинин (дългогодишен началник на "Совхоз Ленин" - ферма за ягоди в Подмосковието) от комунистическата партия и телевизионната водеща Ксения Собчак от партия "Гражданска инициатива", както и издигнатият преди няколко дни председател на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна