Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" с категорична победа над "Бърнли", Хари Кейн вкара три гола

Хари Кейн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хари Кейн реализира първия си хеттрик за сезона в английската футболна Висша лига, а "Тотнъм" спечели с 3:0 на терена на "Бърнли" в среща от 19-ия кръг на шампионата. С успеха лондончани събраха 34 точки и се изкачиха на пета позиция. Възпитаниците на Шон Дайш пък допуснаха най-тежкото си домакинско поражение в кампанията, като прекъснаха серия от три поредни мача без допуснат гол. Те останаха с 32 точки, но вече заемат седмото място в подреждането.

Кейн отбеляза първия гол още в седмата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Кевин Лонг срещу Деле Али в наказателното поле. Столичани продължиха да доминират, но стигнаха до второ попадение едва в 69-ата минута. Опит за пас на Бен Мий беше пресечен в средата на терена от Муса Сисоко, който веднага пусна по тревата зад гърба на защитата към Кейн и английският национал не пропусна, останал сам срещу Ник Поуп. Десет минути по-късно Кейн оформи хеттрика си след асистенция на Деле Али и вкара 15-ия си гол за сезона, с което се изравни с Мохамед Салах от "Ливърпул" на върха на листата на реализаторите.

Нападателят на "Тотнъм" записа и 36-о попадение в рамките на календарната година във Висшата лига, с което се изравни с рекордьора Алън Шиърър. "Бърнли" стигна до само един точен удар в 81-ата минута, когато Ашли Барнс стреля с глава, но Юго Йорис спаси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна