Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Святата Витлеемска нощ събра стотици миряни в храм "Свети Александър Невски"

Снимка: БТА

Във всички православни храмове бяха отслужени тържествени бослужения, които прославят едно от най-значимите събития в духовната история на човечеството - Рождество Христово. Българският патриарх Неофит оглави всенощното бдение в катедралния храм "Свети Александър Невски". 

Негово Светейшество Патриарх Неофит призова българският народ да благодари на Господ, затова че ни изпраща своя Син Единороден: 
Нека днес раждащият се младенец бъде с всички нас и с цялата ни църква, с нашите семейства и цялото ни общество! Нека носеният от него мир и благодатна помощ ни съпътстват във всички дни от нашия живот и пребъдейки от неговата любов, да бъдем верни негови ученици и свидетели, достойни чеда на Небесния Наш Отец.


Утрешната празнична Света литургия в храм "Свети Александър Невски" ще бъде отслужена от патриарх Неофит. Богослужението ще започне в 09:30 часа сутринта. 

Святата Витлеемска нощ събра стотици миряни в храма, които посрещнаха вечерта на Бдението, чийто пожелания можете да чуете в репортажа на Еленица Маринова в звуковия файл.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна