Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лацио" се класира за полуфиналите на Купата на Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Миналогодишният финалист "Лацио" победи гостуващия "Фиорентина" с 1:0 и се класира за полуфиналите в надпреварата за купата на Италия. Възпитаниците на Симоне Индзаги направиха крачка към втори трофей през сезона, след като вече спечелиха Суперкупата на страната.

Столичани имаха превъзходство през по-голямата част от мача, а единственото попадение реализира капитанът Сенад Лулич още в шестата минута с шут по диагонала след пас на Сергей Милинкович-Савич.

Малко по-късно домакините бяха близо и до втори гол, но удар на Фелипе Кайседо беше избит от голлинията. Кайседо се контузи и в 26-ата минута беше заменен от Чиро Имобиле, който беше получил почивка заради прекаран грип.

Имобиле също имаше шанс да се разпише, а Фелипе Андерсон също можеше да вкара на два пъти за Лацио, но не намери целта. След почивката Фиорентина създаде единственото си по-чисто положение, но вратарят на римляните Томас Стракоша спаси изстрела на Федерико Киеза.

Съперникът на Лацио на полуфиналите ще бъде определен тази вечер след миланското дерби между Милан и Интер. Финалистът ще бъде определен в два мача на разменено гостуване в края на януари и началото на февруари.

Искаме Купата. Изиграхме страхотно първо полувреме, а след това се защитавахме добре. Фиорентина имаше само един шанс при удара на Киеза. Победите помагат да растеш и да се развиваш, коментира халфът на домакините Марко Пароло.
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна