Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки загинаха при пожари в Ню Йорк и в Мумбай

| обновено на 29.12.17 в 08:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 12 души загинаха, а четирима други са тежко ранени при пожар в жилищна сграда в квартал "Бронкс" в Ню Йорк. Сред жертвите е и дете на 1 година. Кметът Бил де Блазио посети мястото на инцидента, който, според него, е най-смъртоносният в града през последните години:

Тук сме на мястото на неописуема трагедия в средата на празничния сезон – време, в което семействата се събират. Това е най-тежката трагедия, която сме виждали в града най-малко от четвърт век. Въз основа на информацията, която имаме, това ще се превърне в една от най-тежките загуби на човешки живот заради пожар от много, много години.

Причините за избухването на огъня засега не са ясни. Претърсването на сградата продължава. Над 160 пожарникари са помагали за овладяването на огъня. Спасени са повече от 10 души. Тези дни в Ню Йорк е изключително студено. В сградата, построена преди 100 години, имало над 20 апартамента. В "Бронкс" живеят един милион и 400 хиляди души.


Също тази нощ най-малко 16 души загинаха и над 30 бяха ранени при пожар в многоетажна сграда в индийската финансова столица Мумбай, съобщи Ройтерс. Трима души са в тежко състояние.

Пожарът избухнал в ресторант на покрива на търговски център и бързо обхванал цялата сграда. Причините за трагедията се разследват.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна