Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурята "Елинор" приближава Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската метеорологична служба предупреди за опасностите от задаващата се от Атлантическия океан буря "Елинор". Подготовката и самите новогодишни празненства в Обединеното кралство бяха белязани от силната буря "Дилън", донесла сняг и студ, но изглежда, че и 2018 година ще продължи под знака на буреносните ветрове.

Ветрове със сила от 130 километра в час ще връхлетят части от Британските острови по-късно днес. От метеорологичната служба заявиха, че най-сериозно ще бъдат засегнати Северна Ирландия, Южна Шотландия и Северна Англия. Валежите ще бъдат основно от дъжд, в по-високите части на Шотландия може да падне сняг.

Бурята "Елинор" е петата по рода си за Великобритания през тази зима. Не се очаква тя да причини сериозни проблеми на транспорта, но жителите на крайбрежните райони бяха предупредени за вероятността от материални щети, в резултат на които да има наранявания. Изрично предупреждение беше отправено към хората, които се опитват да си правят селфита по крайбрежието на фона на големите вълни.

В някои крайбрежни райони се очакват наводнения.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна