Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Боричев: Финал за нашите фигуристи на европейското е трудна, но не невъзможна задача

Снимка: Личен архив

България ще има представители в три от четирите категории на европейското първенство по фигурно пързаляне от 15 до 21 януари в руската столица Москва. Пресияна Димитрова ще участва при жените, Ники Лео Обрейков - при мъжете, а Теодор Маркова и Симон Дазе са участниците ни при танцовите двойки.

Това е възможно най-добрият състав, който може да бъде пратен в момента. Нашите фигуристи трябва да трупат опит и то на най-високо ниво. Няма нищо по-хубаво от това нови, млади състезатели да попълват отбора за големите първенства, така Найден Боричев, който преди няколко години беше един от най-добрите ни фигуристи, а сега треньор коментира участието на българите в шампионата на Стария континент.

Смятам, че през следващите няколко години ще имаме далеч по-голям избор както при момчетата, така и при момичетата, пък дори и при танцовите двойки. Влизането във волната програма на европейското първенство е трудна задача за тях, но не и невъзможна. Но това не е най-важното. С оглед на това, че това са първите стъпки на тази състезатели на голямата сцена по-скоро трябва да се извадят позитивите. Трябва да се свали напрежението от тях, за да могат да покажат наистина 100 процента от моментните си възможности, а защо не и мъничко да се надскочат, допълни Боричев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна