Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За един шестмесечен наем

И днес влиятелни световни медии посрещат рутинното, ротационно българско европредседателство с характеристиките – „най бедната и най-корумпираната страна в Съюза”. Продължават с „мафиотски манталитет, по-малко от 15% от сънародниците ни вярват в институциите и последно място по свобода на словото на континента”.
Констатации, които малко тревожат и избиратели, и избираеми. Защото електоратът доброволно е предал богатствата на страната в десет семейства, според Франс прес. А политическите формации са стопански съдружия със смесено финансиране – най-високата партийна субсидия от бюджета, богати възможности за усвояване на документално надписани евросубсидии, обществени поръчки, пряк натиск върху бизнеса и контрабандни канали.
Тъй наречената "средна класа", която по проверена навън теория е гарант за обществена и стопанска стабилност и база за държавен просперитет, реално се намира в чужбина и финансира останалите си тук роднини. Оттам е и основният валутен поток години наред. Който ще секне до няколко години. По биологични причини.
За управляващите сегашното европредседателство е голямата възможност да покажат вярност. (повече по темата можете да научите в звуковия файл)

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна