Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирва се заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър

МВР организира учение в района на НДК

| обновено на 04.01.18 в 21:03
Росен Желязков Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър
Снимка: МВР

Полицията издирва 56-годишния Росен Ангелов, заподозрян като извършител на разстрела на семейството от Нови Искър.  

По информация на "Хоризонт" Ангелов е познавал част от семейството. Той обаче все още не е арестуван при полицейската операция, която се провежда в района на града. 
Мъжът е с криминално досие и е осъждан, съобщават източници от полицията. Властите предупреждават, че той може би е въоръжен. 
Заподозреният е живял в Нови Искър преди 9-10 години. Той е осъждан за педофилия и блудство с малолетни. 
Предполага се, че в него е оръжието, с което беше извършено зверското престъпление и което до момента не е открито. 
В момента продължават разпитите на лица от града, които познават вероятния извършител. Продължават и огледите на мястото на стрелбата, като днес са открити няколко мобилни телефона, чиято собственост тепърва ще се уточнява. 
От силите на реда се обърнаха към жителите на София с призив да подават сигнали и в социалните мрежи, ако забележат обявения за общодържавно издирване мъж. Заместник-директорът на Столичната полиция старши комисар Антон Златанов  обясни, че това може да стане и чрез лично съобщение, телефон или дори при познат полицай. Тяхната анонимност е гарантирана.

МВР представи и част от мерките, които полицията ще вземе по време на европредседателството. Старши комисар Антон Златанов изрази надежда ограниченията в центъра на София да затрудняват трафика сравнително рядко, но предупреди жителите на града, че без това няма да се мине.

В същото време МВР организира учения тази вечер в НДК. Екипите на различни служби ще тренират реакция по време на пожар на изоставен багаж. Учението няма да наруши нормалния трафик в района.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна