Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шумен инвестира над 1 милион лева за нова сметосъбираща техника

Снимка: БГНЕС

Общинската фирма "Чистота" в Шумен поема събирането и извозването на битовите отпадъци от март. Досега тази дейност са изпълнявали 2 фирми, чиито договори изтичат. 

Общината е инвестирала над 1 милион лева за нова техника. Доставени са три нови сметоизвозващи камиона, а също самосвал за нуждите на депото, фадрома и водоноска. За новата техника са заделени милион и половина, но към момента не сме осигурили контейнери, уточни директорът на общинското предприятие "Чистота" Евгени Цанков, като поясни:
Спряхме обществена поръчка за доставка на контейнери. Не сме доволни от изпълнението. Не можаха да си коригират забележките на комисията. Некачествен материал, заварки, изпълнение.

През тази година се предвижда закупуване на миеща техника за близо 800 000 лева. Заместник-кметът Боян Тодоров заяви, че това няма да повиши такса "смет" и заложените промили: Засега го запазваме и ще се стараем и догодина да не го повишаваме, посочи Тодоров.

Предстои обучение за работа с новите камиони, настройка на бордовите им компютри, а също довършване строителството на административната част на предприятието и помещението за домуване на техниката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна