Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединените патриоти са твърдо против Истанбулската конвенция

Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Обединените патриоти обвиниха медиите, че са интерпретирали неправилно изказването на заместник-председателя на парламентарната група Борис Ячев за Истанбулската конвенция. Вчера той обяви, че ако при новия превод в документа бъдат изчистени спорните моменти,  патриотите могат да я подкрепят.

Днес обаче Обединените патриоти заявиха, че са твърдо против Истанбулската конвенция. Според лидера на парламентарната им група Волен Сидеров конвенцията е била приета в нарушение на закона:

Присъединяването на България в лицето на Министерство на правосъдието през 2016-а година, както и гласуването в Министерски съвет е станало неправомерно. Нарушен е чл. 4 от Закона за международните договори на Република България, които текстове изискват при проект на такъв договор, международен, да се прилагат законови и подзаконови мерки, които следват от подписването на този договор.

Сидеров каза, че Обединените патриоти предлагат на ГЕРБ да оттегли документа и да не го подлага на ратификация в Народното събрание. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени