Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоичков се поклони пред паметта на Наим Сюлейманоглу

Снимка: БГНЕС

Христо Стоичков поднесе венец на гроба на трикратния олимпийски и световен шампион Наим Сюлейманоглу в Истанбул и се поклони пред паметта на щангиста.

Наим беше мой личен приятел. За мен няма по-голям спортист от Наим в света. Щастлив съм, че сега съм при моя приятел, че имам възможност да се поклоня пред паметта му. Ние бяхме големи приятели. Винаги съм се гордял с неговите успехи. Постигна олимпийски и световни рекорди, които останаха ненадминати. Той никога не забрави откъде е дошъл. Почина много млад и ни остави покрусени, каза Стоичков.

Той посочи още, че ще запази дълбоко в сърцето си и завинаги спомена за приятеля, спортиста и човека Наим Сюлейманоглу. Той беше щангист, аз съм футболист, но и двамата сме спортисти. Винаги и навсякъде трябва да разказваме за него, защото Наим ще остане най-добрият щангист на света, подчерта известният български футболист.

Близки на Наим, представители на спортните среди и журналисти придружаваха Стоичков при посещението му на гроба на Наим Сюлейманоглу, който почина на 18 ноември. Над гроба на Наим Сюлейманоглу е поставен турският национален флаг със звездата и полумесеца - това е ритуал, с който посмъртно се отличават националните герои на Турция.

Стоичков гостува в Истанбул на внушителна церемония, на която бяха връчени спортните награди "Джейлан иншаат спор" за 16-а поредна година. Освен Стоичков, гости на церемонията бяха Джон Бенджамин Тошак (бивш технически директор на истанбулския Бешикташ), Кристофор Даум (бивш треньор на Фенербахче) и други величия на световния футбол. "Златната награда за спортна медия на годината" получи спортният отдел на Анадолската агенция.

"Златната обувка" бе връчена на футболиста Олджай Шахин (Трабзонспор), а националният футболен отбор за инвалиди бе обявен за "Златният отбор на годината. А волейболистките на "Вакъфбанк" бяха наградени с отличието "Златните жени на годината".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени