Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: За радост България вече е име и то не само заради Европредседателството

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов, който е на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос, ще участва в дискусия на тема "Ускоряване на дългосрочното развитие на Западните Балкани". В програмата му са предвидени и двустранни срещи с политически и икономически лидери.

Борисов пристигна в Давос в четвъртък, където проведе проведе срещи с няколко държавни и правителствени лидери. Преди това той разговаря във Вадуц с престолонаследника на Лихтенщайн Алоис фон унд цу Лихтенщайн. Ролята на България за генерирането на стабилност и сигурност в Европа се цени, каза премиерът след срещата, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

За радост България вече е име и то не само заради Европредседателството, вече няколко години подред водим много последователна, много проевропейска, много отворена политика. Това са хора, които много ги радва, че на едно от най-трудните места в света в момента, това, в което ние живеем - на Балканите, България е един генериращ стабилност и сигурност фактор. Имаме редкия шанс да направим нещо добро за Балканите, да се отличим от другите, които продължават да се карат, да воюват. Не трябва да генерираме проблеми в Европа, а да направим нещо добро.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна