Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принадлежи ли ни семейният ни партньор

| обновено на 27.01.18 в 11:38
Има ли пречки пред любовта? Такива, които сами създаваме, макар и несъзнателно в повечето случаи. Какви грешки най-често допускаме в отношенията  ни с партньора - грешки, които разрушават връзката или брака ни? Тези въпроси обсъждахме в предаването "Контрасти" по Радио София със семейния терапевт Стоян Георгиев.

Стоян Георгиев говори за т.нар. емоционална банкова сметка. С този термин той изяснява кога човек изпитва удовлетворение. Високото ниво на удовлетворение е типично за влюбените, а проявите им понякога граничат с лудост. Влюбените искат да преживяват същото нещо отново и отново. С времето обаче, в следствие на обстоятелства в живота, травми  от миналото или неща, които прави партньора, човек започва постепенно да се охладнява.

Еуфорията намалява и накрая изчезва напълно. В резултат на това, дори най-малките неща, които предприема партньора, започват да се отразяват негативно върху връзката. Въпросът е какво ще направим, след като свалим розовите очила, обръща внимание Георгиев.

Но най-важното, смята терапевтът, е да разберем, че нашият партньор не ни принадлежи. Когато осъзнаем това, много от нелепите изисквания и неоснователни скандали ще изчезнат от само себе си.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна