Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев“ (Пд) бие украинци в контрола

Пловдивският „Ботев“ победи  с 1:0 „Олександрия“ (Украйна) във футболна контролата, играна в турския курорт Алания.

"Канарчетата" започнаха по-уверено и в 5-ата минута Дуде Ндонгала стреля от удобна позиция право в ръцете на вратаря на съперника.

В 18-ата минута Диого Кампос вкара гол, който обаче бе отменен от съдията, маркирал спорна засада. В 22-ата минута Бацула от украинския тим стреля отблизо, но топката излезе в аут.

Диого Кампос откри резултата за 1:0 в полза на "канарчетата", след като преодоля двама бранители на противника и с диагонален удар не даде прати топката в в мрежата на Панкив.

Секунди преди края на първото полувреме бразилецът можеше да вкара втори гол. Той бе изведен на чиста позиция от Серкан Юсеин, стреля, но вратаря на противника изби топката.

Второто полувреме започна с по-активна игра на "жълто-черните" в 57-ата минута Стивън Петков стреля с глава от чиста позиция след центриране на Филипе Бризола, но прати коженото кълбо в аут.

В 60-ата минута Димитър Пиргов влезе в игра за „Ботев“. Това бе неговия дебют за новия му тим, макар и в неофициален мач, като носеше фланелката с номер 31.

В 83-ата минута Йордан Минев получи втори жълт и червен картон за нарушение срещу противников играч в наказателното поле.

Съдията отсъди дузпа в полза на украинския тим. Стигна се до разправия, но страстите постепенно се укротиха и Андрей Турсиков стреля от бялата точка, а Иван Чворович изби топката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна