Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два медала за българските борци в Иран

Даниел Александров /вляво/
Снимка: БГНЕС

Два медала спечелиха българските борци по време на престижния турнир "Тахти къп" в Иран.

Даниел Александров стигна до сребро при 82-килограмовите, като на финала отстъпи пред турчина Емре Кус, трети от световното през 2013-а. Преди това петият от Мондиал 2017 записа три победи над борци от Куба, Турция и Иран.

За отличието се пребори и еврошампионът Тарек Абделслам, който се състезава в две категории над своята 87 килограма. Натурализираният българин претърпя загуба в първата среща, но след това преодоля репешажите и за бронза се наложи над киргиза Ширдаков с 9:3.

Третият ни представител Августин Спасов остана осми в категория 60 килограма.

В надпреварата България беше представена с петима състезатели,  водени от старши треньора Армен Назарян. На тепиха излязоха още младите Дейвид Димитров (67 килограма) и Стоян Кубатов (72 килограма), които отпаднаха рано от надпреварата.

Състезанието беше и първото за сезона в класическата борба по новите правила и новия регламент, въведен от Международната федерация (UWW) от 1 януари 2018 г.

На турнира "Иван Яригин" в Красноярск (Русия) Мими Христова и Биляна Дудова останаха на крачка от отличията=

Христова, носителка на 5 медала от европейски първенства, стигна до полуфиналите, където бе спряна от китайката Ронг с 4:8, а за бронза отстъпи с минималното 5:6 от рускинята Вероника Чумикова.

Еврошампионката Биляна Дудова пък загуби на полуфинала от американката Алисън Рейгън с 6:9., а за бронзовото отличие претърпя поражение отново от представителка на домакините. Уляна Тукуренова се наложи с 8:3.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна