Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът на Пловдив е фантастичен и ще бъде приет с голямо мнозинство

| обновено на 29.01.18 в 14:47

Като фантастично голям и много амбициозен  определи бюджета на Пловдив за 2018 г.  кметът Иван Тотев. Той изрази  надежда, че  на предстоящото заседание на местния парламент  на 31  януари той ще бъде приет с голямо мнозинство.

За първи път при изготвянето на бюджета за тази година философията на съставянето му е по – различна.  Досега  6 поредни години бюджетът беше точно математически сметнат, много ясно планиран и прогнозируем с много малко отклонения.  Оказа се обаче, че поради многото обжалвания или други обективни пречки проектите не се изпълняват през годината, заяви Тотев. 

Ето защо по думите му тази година администрацията  е увеличила приходната част на бюджета, което предоставя повече възможности с повече средства, за да стартиратповече проекти с ясното съзнание, че не всички могат да бъдат приключени до края на годината, но работата по тях ще продължи и през 2019-та година. Като аргумент кметът посочи предоставените средства по проекти в областта на културата. 

За  изграждане на художествена галерия в бившия Детмаг се предвидени  1 млн лв.,  1,1  млн са средствата за художествената галерия на „Съборна“, 70 000 ще бъдат усвоени за климатизация и осветление на двата етажа на Градската художествена галерия на Главната улица.

Припомням, че бюджетът на Пловдив за 2018 г. е определен от администрацията като рекорден – около 321 млн лв.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна