Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ направи 2:2 срещу малтийци

Холмар Ейолфсон
Снимка: БГНЕС

„Левски“ завърши 2:2 срещу носителя на купата на Малта „Флориана“ в контролна футболна среща, играна във Валета.

Домакините стартираха по-добре и още във 2-ата минута след грешка на Жорди Гомес пред наказателното поле италианският нападател Микеле Паолучи се измъкна и шутира силно от границата на пеналта, но нацели лявата греда на вратата на Божидар Митрев.

10 минути по-късно „Флориана“ поведе. Бразилецът Жуниньо Карбал се пребори с Аймен Белаид в наказателното поле след центриране от ляво и преодоля Митрев за 1:0.

В 21-ата минута "сините" получиха шанс да изравнят. Серджиу Буш стреля по диагонала, вратарят Ини Акпан не се намеси добре, топката отскочи от тялото му към Холмар Ейолфсон, но исландецът отблизо не успя да вкара.

Поредица от грешки в отбраната на "сините" доведе до второто попадение за малтийците. При един дълъг диагонален пас към лявото крило Милош Цветкович се подхлъзна и позволи на Паолучи да овладее и да напредне.

Юношата на „Ювентус“ пусна топката по тревата към границата на малкия пеналт, Белаид отново действа колебливо срещу Жуниньо Кабрал и бразилецът с техничен удар с пета преодоля за втори път Митрев.

В 38-ата минута „Левски“ намали. Гомес от фаул намери в ляво в наказателното поле Иван Горанов, който пусна към Холмар и исландецът с мощен удар под гредата от точката на дузпата вкара за 1:2.

"Сините" започнаха по-активно след почивката и играта се пренесе почти изцяло в половината на малтийците.

В 67-ата минута българите изравниха. След самостоятелен пробив на Илия Юруков топката попадна в краката на Станислав Костов, който с прецизен удар от дъгата пред пеналта направи 2:2.

Следващата проверка на "сините" на лагера в Малта ще бъде на 2 февруари срещу австрийския втородивизионен „Флоридсдорфер“.

   


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени