Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежък жребий за българите на София Оупън

Снимка: БГНЕС

Втората ракета на България Димитър Кузманов нямаше особен късмет при жребия за турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 561345 евро. Участващият с "уайлд кард" Кузманов, 366-и в световната ранглиста, ще стартира срещу поставения под номер 7 Жоао Соуза от Португалия.

28-годишният Соуза е 68-и в света в момента, но е достигал до 28-ата позиция в средата на 2016 година.

Очакванията ми са да се представя добре. Не искам просто да участвам, а да се опитам да спечеля поне един мач. Всички в основната схема са добри играчи с дълги визитки. Жребият е нормален. Не съм се срещал досега със Соуза, но съм играл с тенисисти около топ 100. Мисля, че имам добри шансове. Искам да призова феновете да дойдат и да подкрепят мен и останалите българи в турнира, коментира Кузманов.

Още двама българи ще се включат в турнира с покани. Държавният шампион в зала Александър Донски ще започне срещу квалификант, а 16-годишният младок Адриан Андреев ще дебютира в основната схема на турнир на АТП срещу 75-и в света Денис Истомин (Узбекистан).

Любопитното е, че при успех Донски той ще играе във втория кръг срещу водача в схемата и носител на три титли от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария), който почива на старта.

Логично е Стан Вавринка да бъде считан за фаворит. Но като цяло силите са изравнени и всеки може да спечели. Заради това не мисля, че има изявен фаворит, каза Кузманов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна