Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ван Дайк: Кейн е симулант

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Защитникът Върджил ван Дайк обвини Хари Кейн и Ерик Ламела в симулации след мача от Висшата лига между "Ливърпул" и "Тотнъм" в неделя, завършил наравно 2:2.

Защитникът на "червените" е категоричен, че лондончани не е трябвало да получават нито една от двете отсъдени дузпи в дербито на стадион "Анфийлд". Холандецът фаулира Ламела дълбоко в добавеното време, а Кейн се разписа за крайното 2:2. Преди това английският национал изпусна 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение срещу него на вратаря Лорис Кариус.

Смятам, че имаше засада при първата дузпа, а след това става дума за симулация. Вижда се как Кейн се хвърля. Имаше много дискусии за това дали е засада или не, но смятам, че имаше засада. Главният съдия взе решение със своя помощник. При втория наказателен удар сигналът дойде от страничния арбитър, след като главният даде знак играта да продължи. Пак нямахме късмет. Отново имаше засада, а след това той постави тялото си точно срещу мен. Не смятам, че и това е дузпа, заяви Ван Дайк.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна