Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" уволни треньора на Везенков

Сито Алонсо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Барселона“ по баскетбол уволни треньора Сито Алонсо заради слабото представяне на тима от началото на сезона. Новият старши треньор на тима е Алфред Хулбе, който до момента водеше дублиращия отбор на каталунците. Алонсо напуска „Барселона“ след малко повече от половин година начело на тима, като той е третият уволнен наставник от юни 2016 година насам.

В първенството на Испания отборът на „Барселона“ заема трето място с 12 победи и 7 загуби, но загуби 3 от последните си 4 мача, а в неделя тимът бе разгромен от „Баскония“ със 72:96. В Евролигата „Барселона“ се представя дори още по-слабо, като заема 13-о място от 16 отбора с едва 7 победи в 21 мача.

Според медиите в Испания обстановката вътре в отбора също не е никак добра, като за това е спомогнало и решението на Алонсо първо да не разчита на българския национал Александър Везенков в продължение на два месеца. След това го остави на пейката в два поредни мача през миналата седмица, докато в града е бил асистент генералният мениджър на „Бруклин Нетс“ Траян Лангдън, дошъл да наблюдава специално играта на българина.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна