Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роми вградиха електрически стълб в къща

| обновено на 06.02.18 в 14:22

Незаконен строеж върху стълб от уличното осветление се появи в пловдивската Арман махала. 



Сигналът за необичайната постройка, при която електрическия стълб е „вграден“ в основите на новата къща е подаден до кмета на район „Северен“ Ральо Ралев.

В социалните мрежи той публикува снимката с коментар: След 6 години стаж като кмет мислих, че няма какво да ме изненада, но уви, злият гений на тези хора не спи. 

Няма достатъчно място за живот. Хора сме и искаме да живеем в нормални условия, казаха пред Радио Пловдив собствениците на незаконния строеж. Те изтъкнаха, че в региона почти няма законно строителство.

Предстои да бъдат взети необходимите мерки за премахването на строежа, увери районният кмет Ральо Ралев. Вече има констативен акт за незаконно строителство. И след седем дни ще се започне събарянето на незаконното строителство.

Според него до незаконните постройки се е стигнало заради чувството за безнаказаност на ромите.Той им е връчил протокола за незаконната къща около електрическия стълб още миналата седмица.

След седем дни тя ще бъде съборена. Районната администрация няма правомощия за предоставяне на общинско жилище. Тази къща веднъж беше бутната, след като беше навлязла с три етажа на улицата.Просто пробват до къде ни е търпимостта. Ромите трябва да разберат, че има ред и трябва да се спазват правилата.

Предстои събарянето и на незаконните къщи на общински терени по протежението на бул. „Северен“.

Снимка


Снимка


Снимка

Снимка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна