Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България със загуба за "Фед къп"

Снимка: БФТЕНИС

Националният ни отбор по тенис започна със загуба участието си в първа група в зона Европа/Африка на тенис турнира "Фед Къп" - световно отборно първенство по тенис за жени. Възпитаничките на Дора Рангелова отстъпиха с 1:2 победи пред тима на Сърбия в първия си мач на надпреварата в Талин (Естония).

В първия мач от игрите по единично Изабелла Шиникова пропусна мачбол и претърпя поражение от Олга Данилович с 3:6, 7:6, 6:7. Българката пропиля аванс от 3:1 гейма в първия сет, но във втората част навакса пасив от 2:4 и успя да изравни резултата след успех със 7:3 точки в тайбрека. В решаващия трети сет 17-годишната Данилович взе преднина от 5:3, но Шиникова изравни и победителката трябваше да бъде определена с нов тайбрек. В него българката имаше мачбол при 6:5 точки, но загуби три поредни разигравания, а с това и мача.

Във втората среща Виктория Томова записа загуба от Деяна Раданович с 3:6, 4:6. Първата ни ракета започна лошо и взе само един от първите шест гейма, а във втората част тя поведе с 3:1 но допусна обрат.

В мача на двойки Петя Аршинкова и Джулия Терзийска се справиха с Раданович и Данилович с 6:3, 7:6(6), за да направят загубата на България по-почетна.

Утре в решаващ мач за оставане в първа група момичетата на Рангелова ще се изправят срещу тима Грузия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна