Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Калейн с три медала от финалите в Москва

Снимка: БФХГ

Боряна Калейн спечели три медала във финалите на отделните уреди в турнира по художествена гимнастика, кръг от веригата Гран при в Москва (Русия). Възпитаничката на Мариана Памукова стигна до титлата във финала с топка, след като за прекрасното си изпълнение получи оценка от 17.950 точки. Втора и трета са съответно Дина Аверина (Русия) със 17.350 точки и Катарина Халкина (Беларус) със 17.000 точки.

Състезателката на „Левски-Триадица“ грабна среброто във финала с обръч с оценка от 17.150 точки. Тя беше резерва в този финал, за заради отказ на една от финалистките беше допусната до състезанието. Титлата стана притежание на Дина Аверина (Русия) с 18.650 точки, а трета - Катарина Халкина (Беларус) с 15.950 точки. 

Във финала с лента 17-ет годишната българка спъти на най-ниското стъпало на почетната стълбичка с оценка от 14.950 точки. Шампионка след прекрасно изпълнение с 16.450 е представителката на Беларус Катерина Халхина, следвана от Александра Солдатова (Русия), която получи 15.800 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна