Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлина Филипова: Разковничето в биатлона е към отбора да има психолог

Снимка: НСА прес

Европейската шампионка и четвъртата от олимпийските игри в Нагано през 1998 година Павлина Филипова от днес има магистърска степен „Спорт за високи постижения“ от националната спортна академия „Васил Левски“.

Записах магистратурата със специалност спортна стрелба – високо спортно майсторство. Мисля, че в биатлона точно това ни липсва – точност и бързина в стрелбата. Най-младата ни участничка от нашата делегация е моя състезателка, от националния отбор. Много се гордея с нея, защото тя за първи път се сблъсква с тези какички, които гледа по телевизията и си направи великолепна стрелба. Поздравявам я за представянето, сподели Павлина Филипова.

При мъжете очаквахме влизане в първите 10, но този прословут 1 изстрел на Краси и на Владо не им го позволи. За съжаление това е биатлона. Мисля, че може да се гордеем с момчетата. Утре е важния ден за тях, в щафетата. Много пъти са доказали, че са отбор и във важни моменти могат да се съберат, допълни биатлонистката.

В стрелбата трябва да се работи в различна посока. Една девойка, която участва на ЗОИ от младежкия ни тим стреля с 80 процента успеваемост по-добре от всички наши спортисти. Трябва да се работи в психологическа насока и то много. Техническата част всички я могат и я знаят, но разковничето е да има психолог в отбора, завърши Филипова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна