Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на затворите от цялата страна излязоха на първи национален протест

Правосъдният министър Цецка Цачева разговаря с протестиращите

| обновено на 24.02.18 в 15:25
Снимка: БГНЕС

Без конкретен резултат завърши първият национален протест на служителите на затворите и съдебните охранители пред правосъдното министерство. Те продължават да недоволстват от лоши условия на труд, ниско заплащане и недостиг на служители в сектора. 

Министърът на правосъдието Цецка Цачева обясни, че ще се търсят възможности исканията на протестиращите да бъдат изпълнеи в бюджета за следващата година:
От началото на септември, когато стартира подготовката за новия закон за 2019-та година, отново съвместно с тях ще отстояваме необходимостта от повече щатни бройки, което е справедливо, но и за увеличаване на възнагражденията според възможностите на държавата.

Тя обяви, че няма как да бъде изпълнено тяхното искане за 20-процентов ръст на заплатите им и уточни, че такова увеличение не са получили и служителите на МВР.  Цачева обясни, че ще се търсят възможности за увеличаване на заплащането и щатовете в затворите в бюджета за следващата година. 

От своя страна протестиращите обявиха, че  продължават  с демонстрациите  си. Ивайло Григоров от Синдиката на служители в затворите обясни:
Продължаваме с протестите до пълно изпълнение на исканията. Ние сме служители на сектор "Сигурност" и ще се борим докрай за единно третиране на целия сектор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна