Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова загуба за "Хамбургер" в Германия

"Хамбургер"
Снимка: БГНЕС

Цяла Германия тръпне в очакване дали "Хамбургер" - последният клуб, който никога не е изпадал от Бундеслигата, ще оцелее през този сезон. В Северното дерби в 24-тия кръг от футболното първенство на страната, "Хамбургер" загуби от "Вердер" с 0:1. Така "Хамбургер" остава на 17-о място със 17 точки, на 7 от "Майнц", който е в позицията за плейоф. "Вердер" е на 14-о място с 26. Мачът беше много слаб като ниво, а преди почивката беше прекъсван на два пъти заради използвана пиротехника от публиката на "Хамбургер".

"Това е голяма победа за нас! Не само защото ни дава спокойствие в класирането, ами и защото е дерби", беше безкрайно щастлив треньорът на Бременските музиканти Флоран Кофелд. Под негово ръководство отборът навъртя осем мача без поражение до миналата седмица, когато падна 0:1 при гостуването на "Фрайбург".

Аарон Йохансон получи топката малко щастливо от ляво, след като Максимилиан Егещайн при пробив беше съборен. Йохансон получи топката от ляво и опита пас, но вратарят Матения успя да намали скоростта на топката със задните си части. В този момент към опразнената врата нахлуваше Белфодил, за който останаха съмнение, че е в засада. Но Ван Дронгелен опита да го спре и в крайна сметка съдиите записаха попадението като автогол.

Внимателно вглеждане в повторенията показва, че Белфодил е автор на гола, а и се намира в засада. Въпреки че не се стигна до видео-анализ, играчите на гостите и техните треньори не спряха да спорят до края на мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени