Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яна и Калоян: Мечтите ни нямат край – искаме Олимпиада, а там се надяваме на добри резултати

2
Снимка: официален сайт на световното

Яна Божилова и Калоян Георгиев е двойката която ще представя България при танцовите дуети на световното първенство по фигурни пързаляне за юноши и девойки, което утре започва в „Арена Армеец“. Двамата са дойка вече трети сезон, а от почти година тренират предимно в Италия. Техен наставник е Матео Зани - бившия партньор на една от най-големите звезди в танцовото фигурно пързаляне в момента Анна Капелини (заедно с Лука Ланоте са световни и европейски шампиони ).

Има я емоцията, все пак сме на наша земя. Радваме се, че ще играем пред наша публика. Ще дадем най-доброто от себе си. С Матео Зани се работи много забавно и спокойно. Много сме доволни. Разбира ме се. Винаги е добронамерен към нас. Мечтите ни нямат край. Искаме да се класираме за Олимпиада, а там да покажем добри резултати, сподели специално за предаването „На финала“ Яна Божилова.

Развълнуван съм. Радвам се, че тази година световното е тук и ще играем пред родна публика. Това малко или много ме прави по-спокоен, защото съм си вкъщи. С Матео Зани не сме имали никакви проблеми. На тренировките всичко протича нормално. Всеки си гони задачите и се разбираме чудесно, допълни Калоян Георгиев.

Световното първенство започва утре в 12.00 часа с кратката програма при танцовите дуети. Яна и Калоян ще играят във втора състезателна група заедно с двойки от Азербайджан, Грузия и Япония.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна