Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕНП и ГЕРБ откриват кампанията за евроизборите през 2019 година

Снимка: БГНЕС, архив

На общ форум Европейската народна партия /ЕНП/ и политическа партия ГЕРБ ще поставят началото на инициативите на местно равнище за европейските избори през 2019 година. В София са председателят на ЕНП Жозеф Дол и неговият заместник Дара Мърфи, а домакин на събитието е премиерът Бойко Борисов

Европейската народна партия, в която членува управляващата партия ГЕРБ, стартира от България инициативите за местно равнище за предстоящите догодина евроизбори. Под мотото "Европа започва във вашето село, град, регион" в София ще започне обща европейска кампания на местните и регионалните лидери от ЕНП за връщане на доверието и увеличаване на ангажираността спрямо Европейския съюз. Кампанията цели да даде възможност на хората да изразят мнението си за Европа преди изборите.

Очаква се на форума в София Тех парк да присъстват над 400 местни кметове и регионални политици, членове на ЕНП от Европейския парламент /ЕП/ и Европейския комитет на регионите. Пред делегатите ще говорят премиерът Бойко Борисов,  председателят на ЕНП Жозеф Дол, столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.

Част от форума е посветен на темата "Регионите и градовете, инвестиращи в образованието с цел укрепване на европейските ценности“, на който ще присъства еврокомисарят, отговарящ за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна