Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Себастиен Ожие с нова победа в Световния шампионат

Себастиан Ожие с победа в рали Мексико
Снимка: ЕПА/БГНЕС

  Французинът Себастиен Ожие (М-Спорт Форд) увеличи преднината си в Световния рали-шампионат, след като днес стана победител и в Рали Мексико.

Петкратният световен първенец завърши с 1 минута и 13.6 секунди по-добро време от пилота на Хюндай Дани Сордо (Испания), докато британецът Крис Мийки от Ситроен завърши 3-и.

    Актуалният шампион Ожие, който вече има в актива си две победи от първите три старта за годината, получи и четири допълнителни точки за второто най-бързо време, което постави във финалната специална отсечка. Тя бе спечелена от естонеца Отт Танак от Тойота, но голямата бонификация беше за Ожие. Крайното време на победителя е 3:53:58.0 часа.

    В генералното класиране Ожие има 60 точки, следван от Тиери Нювил (Белгия) с 51 и Андреас Микелсен (Норвегия) с 34. Нювил днес завърши 6-и, което ду даде още две бонус-точки.

    Деветкратният шампион Себастиен Льоб от Франция, в първото от трите си представяния като гостуващ пилот на Ситроен, поведе в самото начало на Ралито, но в крайна сметка приключи 5-и, след като загуби време при спукана гума и смяната й. Мийки пък вървеше на 2-о място три етапа преди края, когато катастрофира. С помощта на зрители край трасето той се върна в състезанието и в крайна сметка остана на 3-а позиция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна