Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светофар блокира движението в центъра на Варна

| обновено на 13.03.18 в 10:30
Снимка: Радио Варна

Продължават сигналите за нередности по варненските улици, които получаваме от слушателите на Радио Варна. За поредно чиновническо недомислие и бюрократично прехвърляне на отговорностите ни алармира варненецът Нелко Начев, който пише:

"Никъде не могат да ви развалят настроението от първата истински пролетна неделя така качествено, както могат да го направят във Варна! Поради пълната незаинтересованост, безхаберие и тотална абдикация от всякакви задължения на институциите в града вчера измъкването от паркинга на Морска гара, костваше на потърпевшите точно 1 (един) час. Всичко това, само защото въпреки продължаващия от месеци ремонт на бул. "Приморски", светофарът до градския басейн е програмиран като за нормален делничен ден с пълноценен трафик по булеварда - 15 секунди “зелено” откъм Морска гара и 75 секунди “червено”.

Снимка

На фона на блокираната колона автомобили откъм Порт Варна, по бул. Приморски преминаваше по една кола, средно на 2 минути.

Снимка  Снимка

Звъняхме на 112, оттам ни казаха, че трябва да сигнализираме в Общината, дежурният в Общината каза, че това не е техен проблем, а на КАТ, дежурният в КАТ каза, че те се занимават само с произшествия и трябва да се обърнем към Общината?! След малко ни върнаха обаждане от 112 и доуточниха, че погрешно са ни насочили към Общината, а трябва писмена жалба до КАТ. Всъщност, решението на проблема е близко до акъла и до голяма степен ще се разреши с поставянето на регулировчици на няколкото критични точки, поне в пиковите часове, обаче очевидно никой не е наясно за какво е избран или назначен на общинска и държавна длъжност в този нещастен град!!! Не ми се мисли какъв АВТОкалипсис ще настане през летния сезон, когато трафикът се увеличава тройно!"

Коментар по темата очаквайте в предаването на Радио Варна "В ефир сте" с Атанас Илиев от 11.00 ч.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени