Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Тотнъм“ отново на полуфинал за Купата на Англия

„Тотнъм“ отново на полуфинал за Купата на Англия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Тотнъм“ ще играе за втора поредна година в полуфиналите на турнира за Купата на Англия по футбол, след като в среща от четвъртфиналите надигра като гост „Суонзи“ с 3:0. За последно „шпорите“ се класираха два пъти поред за финалната четворка на най-стария футболен турнир в света през сезони 1980/81 и 1981/82.

Макар да играха без контузения си лидер Хари Кейн, гостите от Лондон имаха тотално надмощие и успехът им можеше да бъде дори по-изразителен, но веднъж гредата спаси вратата на „лебедите“, а гол на Хюн-Мин Сон в 23-тата минута бе отменен, като след преглеждане на видео повторение съдиите решиха, че кореецът е в засада.

Първият гол вкара Кристиан Ериксен в 11-ата минута след подаване на Ерик Ламела. Точно аржентинецът покачи на 2:0 в добавеното време на първата част, когато се разписа с удар от границата на наказателното поле. Крайното 3:0 бе оформено отново от Ериксен в 62-рата минута, който завърши с мощен удар с десния крак многоходова акция. До края на мача „Тотнъм“пропусна да направи победата си и по-изразителна, но с добри намеси на вратата на „Суонзи“ се отличи Кристофът Нордфелд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна