Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович: Вече нямам проблеми с лакътя

Джокович е №9 в схемата в Маями
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сърбинът Новак Джокович призна, че за първи път от много време насам не е загрижен за болката в лакътя си. Бившият номер едно в света периодично имаше проблеми с тази контузия и заради това трябваше да пропусне четири месеца през 2017 г., а дори се наложи да претърпи операция през февруари.

"През последните дни на първо място мисля за играта, нещо което ми липсваше в един много дълъг период от време. Единственото, което бе в съзнанието ми бе болката.

Това дава свежест, защото мислите се освобождават. Аз идвам на турнира в Маями със специални чувства. Всичко е съвсем различно, защото нямам проблем с лакътя. Нямам специални очаквания и планове. Аз все още не съм в най-добрата си форма. Всеки ден напредвам в играта. Мога да се съсредоточа върху представянето си, а не върху болката", заяви Джокович.

Ноле е поставен под №9 в схемата на „Мастърс 1000“ турнира в Маями тази седмица. Шесткратният шампион в състезанието започва от втори кръг, като очаква победителя от срещата между Миша Зверев (Германия) и Беноа Пер (Франция).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна