Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският посланик в Лондон: Няма доказателства, че Москва стои зад инцидента в Солсбъри

Снимка: bg.wikipedia.org

Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко заяви на пресконференция в Лондон, че Даунинг стрийт не е предоставил никакви доказателства, че Москва стои зад инцидента в Солсбъри.

Докато премиерът Тереза Мей е на дипломатическа мисия в Брюксел за подкрепа на британската позиция спрямо Русия,  Яковенко заяви, че досега Лондон не е предоставил официално доказателства за покушението срещу Сергей и Юлия Скрипал  нито на Организацията за забрана на химическите оръжия, нито на Русия, нито на съюзниците си, нито на широката общественост: 

"Великобритания без никакви доказателства обвини Русия в отравянето на трима души и продължава да отказва да сътрудничи. Ние не можем да приемем това."
И Яковенко си послужи с прочутия цитат на Роналд Рейгън: „Вярвай, но проверявай“. 
По отношение на вчерашния коментар на Борис Джонсън за световното първенство по футбол, Яковенко заяви, че британското правителство е свободно да взема решения за участието в световната купа, но никой няма право да обижда руския народ, който разгроми нацизма със загубата на повече от 25 милиона души, като сравнява Русия с нацистка Германия. Яковенко заяви, че на Великобритания не може да се вярва, че страната има доказана репутация в нарушаване на международните закони

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна