Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите на „Монтана“ с първи медал от европейски клубен турнир

Баскетболистките на "Монтана" с купата за третото място
Снимка: БТА

Баскетболистките на „Монтана“ спечелиха първи медал от европейски клубен турнир в историята си, след като се наложиха със 77:69 над „Цървена звезда“ в мача за третото място в Адриатическата лига.

Отборът - домакин  на финалната четворка се поздрави с успеха, след като успя да се съвземе след загубата от тима на „Будучност“ в полуфиналната среща.

Българките предрешиха изхода на мача след силна втора четвърт, която спечелиха с 28:13 и на п очивката водеха с 49:31.През второто полувреме домакините  продължиха да поддържат аванса си и спокойно доиграха срещата.Гостенките намалиха пасива си едва в последните 40 секунди на мача, след като вкараха четири поредни точки, но това нямаше значение за крайния изход.

За победителките Сара Бут записа "дабъл-дабъл" - 16 точки и 11 борби. Христина Иванова  добави 15 точки, а Цветомира Шаренкапова се отличи с 13 точки и 6 борби.За Цървена звезда Биляна Степанович отбеляза 15 точки,а Йелена Йованович реализира 14 точки.

"Будучност" спечели титлата в Адриатическата лига за жени. На финала в Монтана черногорският тим се наложи над "Цинкарна Целе" (Словения) със 71:68.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна