Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет деца са сред 64-мата загинали в пожара в мол в руския град Кемерово

| обновено на 26.03.18 в 09:01
4
Снимка: БГНЕС

Потвърдена е смъртта на най-малко 64 души, сред които 9 деца, в резултата на големия пожар в мол в руския сибирски град Кемерово, съобщи РИА Новости, позовавайки се на руското министерство на извънредните ситуации.

Издирват се 16 души, а част от сградата вероятно ще се срути.

В болниците на града се лекуват в момента 12 души от пострадалите, двама от тях са в тежко състояние, включително едно дете. Още 36 пострадали са на амбулаторно лечение.

Пожарът е започнал на горен етаж, където са залите за развлечение, много от жертвите и ранените са били на кино.

Видеозапис показва как много хора скачат от прозорците в опит да се спасят от пламъците.

Пожарът избухнал около 17 часа местно време в неделя, като над 660 огнеборци и други служители за действие при извънредни ситуации били пратени да го гасят.

Пожарникари съобщиха, че сградата все още тлее днес, издига се пушек и има опасност от сругване.

Регионалният заместник-губернатор Владимир Чернов бе цитиран да казва, че пожарът вероятно е тръгнал от детска стая с батут. „Първоначалните подозрения са, че дете е имало запалка, която подпалила дунапрен и той избухнал като барут“, заяви той.

Националната телевизия „Россия 24“ обаче твърди, че късо съединение е може да е причина за пожара. В разследването се включва специална група от Москва, информират руските медии.

Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, в което се предполага, че е възникнал пожарът, както и управителят на компанията, обслужваща търговския център, съобщи говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко.

Кемерово е на 3600 километра източно от столицата Москва, административен център, в който живеят повече от 500 хиляди души, разположен е край въглищен басейн.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия