Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилците още се стряскат от призрака на 1:7 срещу Германия

Тите се надява на добър резултат в Берлин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Бразилия Тите призна, че призракът на разгромното 1:7 от Германия в Белу Оризонте на световното през 2014-а още стряска неговите футболисти.

Двата отбора се срещат за първи път след онзи мач утре в Берлин.

„Това не е само спортен двубой, а и голямо емоционално предизвикателство. Готови сме да дадем всичко най-добро от себе си, което е по-важното, но се надявам и на добър резултат“, заяви Тите, цитиран от Франс прес.

„Гледах онзи двубой у дома в Сао Пауло със съпругата ми. След третия гол тя се разплака. Това беше миг на голямо вдъхновение за Германия. Всеки техен удар се превръщаше в гол, нещо което не се случва и на видеоигра“, добави 56-годишният наставник, който пое „селесао“ през 2016-а.

Тите обяви, че халфът на „Манчестър Сити“ Фернандиньо ще замени Дъглас Коста за двубоя утре и това ще бъде единствената промяна в сравнение със състава, победил с 3:0 Русия в петък.

Наставникът на Германия Йоаким Льов се очаква да смени петима футболисти, участвали при 1:1 срещу Испания миналата седмица. Месут Йозил и Томас Мюлер бяха освободени от селекционера. Със сигурност в средата на терена ще започне Илкай Гюндоган.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна