Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски търговци се готвят за протест

Снимка: БГНЕС

Бургаски търговци обявиха, че са готови на съдебни битки и протести, ако на днешната сесия на Общинския съвет бъдат приети готвените промени в Наредбата за преместваемите обекти. Тя е лобистка и ще съсипе бизнеса, смятат от браншовите организации. 

"За 12 години сме внесли 23 предложения как да се организира отдаването на преместваеми обекти и до момента никога не са били възприемани". Това коментира Николай Димитров, председател на Асоциацията в защита на дребния и среден бизнес. "Последните редакции, дело на Димитринка Буланова от ГЕРБ няма да решат проблемите", смята той. В единия от предложените от нея текстове има противоречие относно подаването на документи за освобождаващи се позиции за павилиони. Чрез другия, който цели членовете на комисията, която ги разпределя да са основно общински съветници, се обслужват други интереси.

"Според нас, зад това се крие чисто лобистки интерес и ние смятаме, че тази комисия ще се политизира и решенията ще се вземат еднолично. Ако не бъдем чути и ако не бъдем разбрани ще се срещнем в съда. Ние сме се консултирали с нашите юристи, че тези текстове няма да видят бял свят."

"Готови сме и на протести", поясни Николай Димитров. През годините вече има няколко такива отново заради тази наредба.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!