Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постиженията на България в областта на предприемачеството, иновациите и дигитализацията бяха представени в ЕК

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Евродепутатът Владимир Уручев представи в Европейския парламент /ЕП/ в Брюксел постиженията на България в областта на предприемачеството, иновациите и дигитализацията. В представянето участваха български фирми и чуждестранни компании, развиващи успешен бизнес в България.

„България се намира в своето първо председателство на Съвета на ЕС. Целта е да отбележим точно преполовяването на това председателство. Трябва да кажа, че това е едно изключително динамично председателство. На второ място - да покажем и едно ново лице на България. България е една динамична страна - България със своето предприемачество и със своите усилия в областта на дигиталното“, каза Уручев.

В представянето се включи и министърът на Българското председателство Лиляна Павлова.

„За нас това е една добра възможност да покажем България, да представим България като възможности - тя да бъде един IT хъб, бих го нарекла, на Европа, защо не и Балканите, където младите хора да могат да работят, да се развиват, IT хъб, в който развиваме StartUp компании, иновации, подкрепяме предприемачеството и всичко това пречупено през възможностите, които създаваме и като икономика и като инфраструктура“, каза Павлова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!