Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнес досието на Димитър Гамишев е обект на проверка от НАП

Снимка: БГНЕС

Бизнес досието на подалия оставка народен представител от ГЕРБ Димитър Гамишев е обект на проверка от Национална агенция по приходите, научи "Хоризонт". Преди две години депутатът от Гоце Делчев е продал фирмата си на дружество с 2 лева капитал, като е избегнал плащането на дългове към хазната.

На 15 април 2016 година строителният предприемач от Гоце Делчев Димитър Гамишев е сключил сделка с  Георги Михайлов Георгиев за прехвърляне на собствеността на фирмата си. По справка в Търговския регистър придобилият собствеността на задлъжнялото дружество Георгиев се оказва собственик на още 93 фирми, 23 от които са регистрирани на един и същи адрес в Ловеч. 

Фирмата на Гамишев е в списъка на НАП с големите длъжници, а сумата от близо 200 хиляди лева на практика е несъбираема, тъй като фирмата няма никаква собственост и активи. В периода 2012-2015 година  фирмата обаче е регистрирала приходи от продажби в размер на над 6 милиона лева, сочи справката в системата ДАКСИ.

Миналата година главният прокурор поиска имунитета на народния представител Димитър Гамишев във връзка с пътен инцидент, причинен от депутата, при който загина пешеходец. Гамишев беше осъден на две години условно от Благоевградския окръжен съд.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени