Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След първоначален предпазлив старт на Уолстрийт, технологичният сектор се оказа под нов силен натиск от продажби

Пазарът на акции на Уолстрийт стартира разнопосочно, като индексите DJIA и S&P500 опитаха първоначално предпазливо повишение, следейки внимателно посоката на движение на технологичния сектор.

Около час след началото на търговия обаче, инвеститорите подновиха разпродажбите на акции на технологични компании, което доведе до понижение на индекса Nasdaq Composite с над едно на сто.

За разлика от търговията във вторник, днешният основен губещ е Amazon.com, чийто акции се понижават с близо 6% след информация, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е подгонил компанията, настоявайки тя да направи промени в данъчното си третиране. Това представлява най-солиден спад на нейните акции от февруари 2016-а година.

Понижение с над 1% бележат и акциите на Apple Inc., като продължават продажбите и акции на водещи компании за производство на микрочипове. Акциите на Nvidia Corp. се понижават с 2,6%, а на Advanced Micro Devices - с 0,75%.

На този етап технологичният сектор вече изтри през март над 6% от пазарната капитализация на влизащите в него компании, като това може да се окаже най-слабият му месец от октомври 2012-а година насам.

Слабото представяне на акциите на Amazon.com повлече надолу и индексът на сините чипове DJIA, като той също вече излезе на червена територия, понижавайки се с 0,21%. И широкият индекс S&P500 обърна първоначалната позитивна посока и вече губи 0,38% от стойността си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна