Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Борисова: Искам да отида на Олимпиада

Петя Борисов
Снимка: БФХГ

„Беше много приятно състезание. Не се притеснявах, беше много спокойно. Много обичам да играя в България, все пак е на наша, родна земя. Доста силни гимнастички участваха, като цяло турнирът беше много силен. Аз гледам да не се разсейвам и да си свърша работата. Не успях да вляза във финала с лента, може би защото бях първи номер в потока. Може би не бях загряла, не знам….Но не съжалявам за лентата. Все пак в Киев взех медал именно на този уред. Знам, че когато я изиграя ми дават високи оценки. За обръча – там трябва да направим няколко промени и смятам, че и той ще стане както трябва“, това заяви носителката на два бронзови медала във финалите с топка и бухалки на международния турнир по художествена гимнастика „София къп“.

„ След края на състезанието треньорът ми Николай Боев ми каза, че е страшно горд с мен и се радва, че съм успяла да се концентрирам и да се мобилизирам. Да играя умно и разумно. Вслушах се в това което ми каза и г-жа Илиана Раева – да мисля, да насочвам и да бъда внимателна. Да съм  в момента на действието, да не мисля какво следва", допълни Борисова.

"Тази година всеки се бори да участва на световното първенство, защото то е и в София. Мисля, че всеки има шанс да представя България. Мечтата ми е да отида на Олимпиада", завърши Петя Борисова.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна