Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на Агенцията по храните в Кюстендил ще бъде уволнен заради случая с мъртвите коне

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Директорът на Агенцията по контрол на храните в Кюстендил Стоян Саев ще бъде уволнен заради случая с мъртвите коне в Осоговската планина. Това каза в интервю пред bTV министърът на земеделието Румен Порожанов. Уволнението още не е факт, казаха от пресцентъра на Агенцията малко преди 10.00 часа. Самият Саев е в отпуск по болест от 8 месеца, след тежка контузия при падане. Той отказа коментар.

Междувременно самият фермер - 39-годишният Петър Пищалов, каза пред репортери, че са му правени много проверки и Агенцията по храните не е бездействала:

"Правиха ми не една проверка, не две, не три, а хиляди проверки. На проверката ми правят втора проверка, на втората проверка - трета проверка. Сега вече нещата, дето се вика, то ще избие. Ето го, сега вече нещата са избили кое, накъде, какво отива. Ще си покаже всичко".

Втори оглед ще бъде направен след няколко дни на района в местността Бег Бунар, в Осоговска планина, където бяха открити десетки мъртви коне. Причината за забавянето е снегът, който възпрепятства разследването. Засега са намерени само три трупа на коне, останалите  - вероятно десетки, са под дебелия 1,5 метра сняг.

Междувременно са назначени експертизи, разпитват се свидетели по изясняване на случая с умрелите от студ и глад животни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!