Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев: МВР продължава да обновява списъка на издирваните лица в целия ЕС

Валентин Радев
Снимка: БГНЕС

МВР продължава да обновява списъка на издирваните лица в целия Европейски съюз, каза в Пещера министър Валентин Радев.

Министър Радев заяви, че службите вече са се свързали с издирвания мъж, който се показа в социалните мрежи от Германия. Той  е поканен да се върне в страната  заради процесуалните действия, които следват:

"Да, то ще има много такива. Представете си, ние сме сложили само част от лицата. Стотици са такива, които ги издирваме. Всеки може да си позволи, който е издирван, да пише каквото си иска. Ние сме длъжни, защото сме институция, да казваме това, което знаем, истината. Ще го проверя случая. Това са хора, които са издирвани, които са престъпили закона, и ви моля не да слушате тях, а да слушате институциите".

Министър Радев заяви, че вътрешната проверка на летище София трябва да приключи до 16 април:

"Много ми се иска това да не е нещо постановка, да не е нарочно направено, да е грешка. Ще изчакаме резултатите. Това е прецедент и ние трябва да бъдем прецизни, както сме прецизни при пазенето на най-чувствителната сухопътна граница в Европа".

Освен църквите пожарникарите ще проверят и всички молове в страната преди великденските празници, за да се избегнат евентуални инциденти при струпването на много хора.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени