Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Още един депутат от ГЕРБ е прехвърлил своя задлъжняла фирма на малоимотно лице

Още един депутат от ГЕРБ е прехвърлил своя задлъжняла фирма на малоимотно лице. Такова обвинение отправиха от БСП, след като по-рано днес ГЕРБ поиска прокурорска проверка на предполагаеми финансови нарушения, извършени от кмета на Сопот Деян Дойнов.

Според депутата от БСП Георги Търновалийски управляващите се опитват да отклонят вниманието от по-големия проблем с укриването на задължения към държавата:

"Много сериозният проблем, който имаме в държавата, е именно с огромните задължения, които не са събрани. Mоже би за да скрият своето участие в това, управляващите манипулират по този начин. Днес излиза една нова информация. Отново депутат от управляващата партия ГЕРБ, който е прехвърлил своите фирми на малоимотно лице – колегата Борис Кърчев".

Борис Кърчев отговори, че обвиненията на социалистите не отговарят на истината:

"Това е атака лично към мен, към работата ми като депутат. Атаката идва от БСП-Казанлък. Всъщност не съм продал една фирма. Продал съм две фирми. Това се е случило две години преди да стана народен представител. Всички дълготрайни активи на фирмата са продадени, преди да се продаде фирмата като търговско дружество. Към момента тази фирма няма никакви задължения към НАП и към държавата".

По-рано парламентът освободи депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев заради обвиненията, че е прехвърлил свое задлъжняло имущество на малоимотно лице.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна