Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Стойнева: Понякога Татяна плаче на тренировки, но никога не се отказва

Снимка: БФХГ

„Представянето на Татяна на този турнир е подплатено с много труд в залата. Тя е дете, което много упорито работи. Понякога плаче на тренировки. Трудно ѝ е, тъжно ѝ е, но никога не се отказва. Бори се в залата и за това вече се чувства по-сигурна. Това е причината да играе по – освободено и на това състезание. На мен ми хареса, че за всяко следващо изиграване излизаше по-сигурна и по-сигурна“, така старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика за девойки Силвия Стойнева коментира блестящото представяне на Татяна Воложанина на международния турнир „София къп“. 

Във финалите на уредите Воложанина спечели 4 медала – 2 златни с лента и с бухалки, сребърен с топка и бронзов с лента.

"Винаги може да си пожелаем повече златни медали, но и на това сме доволни. Все пак децата с всяко състезание израстват. За да вземем медал и в отборното също ще трябва да се постараем. Все пак конкурентките ни наистина са много добри. Аз ги гледам по състезания, гледам ги на тренировки, те успяват да изгарят и четирите уреда без грешка. На нас това все още ни липсва. Ще тренираме и ще стане", допълни Стойнева.

"Ако момичетата продължат да тренират така – стегнато, амбициозно и да са здрави ще имаме успех на европейското", завърши Силвия Стойнева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна